Het eerste Nationaal Indoor Jeugdfestival was een groot succes. Op 5 oktober 2019 vond het eerste Nationaal Indoor Jeugdfestival plaats. En dit was een groot succes. Vanaf de luxe tribunes in de Topsporthal van der Knaap genoot het publiek van de verschillende jeugdkorpsen. Het was een prachtige dag met veel gezelligheid, muziek en show.

Een bijzondere leuke ervaring. Jeugdkorpsen die onbevangen maar met veel enthousiasme en passie zeer bedreven een mooi optreden op de kunstmat in de van der Knaaphal neerzetten. Zenuwachtige instructie langs de lijn die daar de laatste aanwijzingen geven. Kinderen waarbij de trom bijna net zo groot is als het muzikantje zelf of zo onder de indruk van alles zijn dat je vergeet te spelen! Allemaal prachtig om te zien en te horen.
Maar ook veel publiek op de tribunes die maar al te graag van zich lieten horen. In de pauze staren de kinderen naar de mooie bekers die te winnen zijn en verdelen ze alvast onderling!

Dit jaar namen er maar liefst 5 jeugdkorpsen deel aan het jeugdfestival. De beker en gouden medaille voor de 1e prijs met 84,3 punten in de klasse mars ging naar Jong St. Sebastianus Gendt en tamboer-maitre Yorrick van Moerkerk nam ook de welverdiende tamboer-maitre prijs mee naar huis.

In de klasse show ging de 1e prijs en gouden medaille naar Jeugdshowband Irene. Zij wonnen met 84,4 punten en namen eveneens de wisselbeker in ontvangst. Jeugdband Takostu Stiens werd 2de met 81,2 punten en wonnen zowel een beker en zilveren medaille. Ook kregen zij de Wildcard overhandigd van de winnaar Jeugdshowband Irene. Zo konden beide jeugdkorpsen ‘s avonds hun show nogmaals presenteren aan het grote publiek tijdens de Indoor Taptoe in Ede.

Show- en Drumfanfare Jong Oranje mocht ook een beker en bronzen medaille in ontvangst nemen voor de 3e plek met maar liefst 79,9 punten. Maar ook Jong Juliana Amersfoort ging niet met lege handen naar huis. Zij behaalden 79,3 punten en verdienden allemaal een medaille.
Het is heel goed voor de ontwikkeling van muziek en show in Nederland dat dit soort evenementen gehouden worden. Alle deelnemers leren ontzettend veel van elkaar en van het jurycommentaar. Daar kunnen we met elkaar alleen maar beter van worden. Zeker als je je realiseert dat dit jeugd betreft en dat zou je bij sommige jeugdkorpsen niet zeggen.

Complimenten voor de organisatie en dubbele complimenten voor alle deelnemers! Het publiek is relaxed, er is voor iedereen waardering en applaus, in een goede en gemoedelijke sfeer. Ook de jury onder auspiciën van Muziekbond Gelderland Flevoland wist dit zeer te waarderen.
De geweldige middag werd afgesloten met een spontaan gezamenlijk concert in de hal van het sportcomplex. We zien nu al uit naar de 2e editie van het Nationaal Indoor Jeugdfestival op zaterdag 3 oktober 2020 in Topsporthal van der Knaap in Ede!

Aanmeldingen voor het volgende nationaal Indoor Jeugdfestival in Ede zijn er al. Wil je deelnemen op 3 oktober in 2020?, neem dan nu al contact op met info@muziekstadede.nl of schrijf je snel in via de website.